Veel e-bike gebruikers vragen zich na verloop van tijd af wat de restcapaciteit van hun accu is, of ervaren problemen met de werking van hun accu. Wij hebben apparatuur in huis waarmee wij de werking en capaciteit van bijna iedere fietsaccu kunnen bepalen. Ook kunnen wij de bijbehorende oplader testen.

Onze werkwijze bij het testen van uw fietsaccu

  • U levert de accu (volgeladen) bij ons aan, bij voorkeur met de bijbehorende acculader
  • Wij doen een capaciteitstest (als u de accu volgeladen aanlevert zal dit het proces versnellen)
  • Binnen 48 uur hebben wij een testrapport gereed en nemen wij contact met u op om het testresultaat te bespreken
  • Als het testresultaat daartoe aanleiding geeft kunnen wij de mogelijkheid van revisie of vervanging van de accu aanbieden
  • U geeft aan welke vervolgstap u wilt nemen, retournering van uw accu of vervanging / revisie


Kosten accutest

De kosten van een fietsaccutest bedragen €20,00. Besluit u om naar aanleiding van het testresultaat bij ons uw accu te laten reviseren of een nieuwe accu aan te schaffen worden de testkosten niet berekend of in mindering gebracht. U kunt de accu langs brengen tijdens onze openingstijden, verzenden is ook mogelijk. Kosten van retourzending bedragen €. 8,95.

Aanvragen accutest

Een accutest hoeft bij ons niet te worden aangevraagd. Wel adviseren wij aan te geven welke accu het betreft zodat wij kunnen aangeven of een test zonder meer mogelijk is. Indien u dit niet exact weet kunt u altijd contact met ons opnemen of een foto van uw accu sturen via mail of whatsapp.

Accutester 6v-48v