Wij zijn dealer van Primagaz, Campinggaz en Benegas (Benegas Light). Ook kunt u uw 5 kg. stalen DIN-fles bij ons laten (bij)vullen, hiervoor geldt: de ene dag brengen en de volgende (werk)dag weer afhalen.

Voor diverse benodigdheden zoals drukregelaar, gasslang e.d. kunt u terecht in onze winkel.

Primagaz

Wij zijn dealer van Primagaz en hebben altijd een ruime hoeveelheid (grijze) flessen propaangas in voorraad. De toepassingen van deze gasfles zijn zeer uitgebreid, zowel in de particuliere als in de zakelijke markt. Voor particulieren is dit met name voor de terrasverwarmer, barbecue, buitenkeuken, recreatie of boot. Bedrijfsmatig worden deze flessen met name gebruikt in de bouw, agrarische sector, horeca en landbouw.

Klik hier voor meer informatie over de gasflessen van Primagaz. Ook voor de drukregelaars, gasslang etc. kunt u bij ons terecht.

Campinggaz

De welbekende blauwe Campinggaz flessen zijn het hele jaar door bij ons verkrijgbaar. Ook de speciale regelaars en verschillende wegwerp cartouches hebben wij altijd in huis.

Het grote voordeel van Campinggaz is dat deze flessen in heel Europa op zeer veel plaatsen inwisselbaar zijn. Nadeel is dat het gas relatief duur is.

Benegas Light

De populaire Benegas Light gasflessen (v/h BP Light) zijn bij ons het gehele jaar door uit voorraad leverbaar. Dit geldt uiteraard voor alle varianten (5 kg., 7.5kg en 10 kg.)
De fles is veilig, licht, praktisch, comfortabel en ziet er door het moderne design fraai uit. De transparantie zorgt dat de inhoud van de fles eenvoudig is vast te stellen. Door gebruik van de meest hoogwaardige kunststoffen is de fles bovendien buitengewoon sterk.

Ten opzichte van de stalen gasflessen leveren de 5 en 10 kg BP Light flessen een gewichtsbesparing op variërend van 2.5 tot maar lieft 10.5 kg!
Kijk voor meer informatie ook op www.benegas.com/benegas-light

Campingfles 5 kg

De stalen 5 kg. “DIN”-fles is de meest gebruikte fles voor recreatiedoeleinden en barbecue. Wij hebben altijd een ruime voorraad nieuwe flessen in voorraad.

Voordeel van dit systeem is dat de fles uw eigendom wordt en u deze 10 jaar lang kunt laten (bij)vullen. U hoeft dus nooit een nog deels volle fles om te ruilen. U kunt uw fles bij ons laten (bij)vullen, na inlevering kunt u de fles de volgende werkdag na 15.00 uur weer afhalen. U betaalt uiteraard alleen de hoeveelheid gas die is bijgevuld.

In onze shop kunt u tevens terecht voor gasslang, drukregelaars en andere benodigdheden.

Onze tips

Plaats de fles altijd rechtop, zowel tijdens gebruik als tranport.

Propaan- of butaandamp is zwaarder dan lucht. Zet de fles nooit in lager gelegen ruimtes om ophoping van gas bij onbedoelde lekkages te voorkomen.

Zet de fles nooit in de volle zon of dicht bij hete objecten. Dit voorkomt te hoge drukopbouw in de fles.

Zorg voor voldoende ventilatie op de opslagplaats van de fles om ophoping van gas bij een onbedoelde lekkage te voorkomen. Ventileer ook goed op de plaats waar de fles wordt gebruikt. Onvoldoende ventilatie kan leiden tot een onvolledige verbranding van het gas waarbij het zeer giftige (en reukloze!) koolmonoxide kan ontstaan.

Controleer bij de aansluitingen of deze schoon zijn en voorzien van de juiste afdichtring. Gebruik eventueel zeepsop om te controleren op lekkage. Gebruik hiervoor nooit een aansteker, lucifer e.d.

Draai de afsluiter altijd met de hand open en dicht, gebruik hiervoor geen gereedschap. Indien de afsluiter beschadigd is, neem dan contact op met uw gasleverancier.

Draai na gebruik de afsluiter dicht voor het afkoppelen van de “lege” fles. Let op: er zit altijd wat restproduct in de fles. Draai na gebruik altijd eerst de afsluiter van de fles dicht en pas daarna de kraan van het verbruikstoestel.

Gebruik altijd goedgekeurde gasslang met de juiste specificaties. Geadviseerd wordt de gasslang eens per 2 jaar te vervangen (zie datum op gasslang). Gebruik nooit andere soorten slangen en controleer regelmatig op lekkage, scheurtjes e.d. Het is aan te bevelen om bij gebruik van apparatuur een maximale slanglengte van zo’n 1,5 meter aan te houden en de slang met slangklemmen te bevestigen.

Gebruik altijd een gasdrukregelaar met de juiste aansluiting en capaciteit. Op het verbruikstoestel staat normaliter vermeld welke drukregelaar u nodig heeft. Geadviseerd wordt de regelaar eens per 5 jaar te vervangen.

Laat complete gasinstallaties altijd aanleggen door een erkend installateur.

Tot slot het belangrijkste: Kijk goed wat u doet en denk na bij uw handelingen! Bij twijfel niet doen maar eerst advies inwinnen. Door correct gebruik en nadenkend handelen is de kans op ongelukken minimaal!