Fietsaccu’s
Ons bedrijf is in Nederland qua assortiment één van de grotere aanbieders op het gebied van levering en revisie van accu’s voor elektrische fietsen. Wij leveren aan particulieren, fietsvakhandel, groothandel en importeurs. Klanten bevinden zich met name in Nederland en Vlaanderen, we leverden echter ook al aan klanten in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Portugal, Noorwegen, Denemarken, Letland, Ierland, Suriname en Aruba.

De verscheidenheid in fietsaccu’s is groot. Er zijn verschillende soorten accu’s te onderscheiden met elk hun eigen kenmerken en voor- en nadelen. Welk type accu u heeft kunt u in de meeste gevallen terugvinden op de accu, maar ook op de lader staat normaliter informatie vermeld over het type accu en spanning en capaciteit van de accu.

Kort gezegd kan een onderscheid worden gemaakt tussen:
– Lood / SLA
– Ni-Cd
– Ni-MH
– Li-ion / LiFeP04

Een groot aantal accu’s komt in aanmerking voor revisie. Dit geldt voor bijna alle lood, Ni-Cd en Ni-MH accu’s, met uitzondering van de Sparta ION en aanverwante modellen. Ook steeds meer Li-ion accu’s kunnen we van een nieuw accupack voorzien, veel modellen leveren we echter ook nieuw. Dit betreft dan de originele fabrieksaccu’s of compatibles van hoge kwaliteit. Daarnaast leveren wij een zeer uitgebreid assortiment acculaders.

Accutest:
Twijfelt u aan de kwaliteit van uw accu? Of loopt de actieradius ineens terug? Wilt u weten of uw accu slecht is of dat u de oorzaak van de voorkomende problemen in uw fiets of lader moet zoeken? Wij hebben de apparatuur in huis waarmee we uw accu op capaciteit kunnen testen.

U kunt ons de accu toesturen, altijd samen met de lader. Wij verzoeken u accu en lader te voorzien van wat bescherming (bijvoorbeeld noppenfolie of papier) en deze te verpakken in een stevige doos. Voegt u ook een briefje bij met de omschrijving van de klacht en de volgende gegevens:

– Naam
– Adres voor retourzending
– Telefoonnummer
– Mailadres

Zodra de test is uitgevoerd ontvangt u een testrapport en overleggen wij met u wat de mogelijkheden zijn, bijvoorbeeld revisie van uw accu of aanschaf van een nieuwe accu of oplader. Indien u besluit hiervan geen gebruik te maken sturen we uw accu en lader uiteraard retour.

De kosten van een accutest bedragen € 35,00 inclusief retourzending. Indien u besluit tot revisie of vervanging van uw accu door ons bedrijf ontvangt u de kosten van de test retour.

En meer…
In onze webshop vindt u naast ons assortiment accu’s en opladers voor e-bikes ook loodaccu’s voor bijvoorbeeld scootmobiel en elektrische rolstoel. Wij zijn dealer van Varta accu’s voor auto, recreatie en motorfiets. Alleen de laatste kunnen ook worden verzonden via pakketdienst. De meest gangbare accu’s voor draadloze handgereedschappen zijn uit voorraad leverbaar. In de categorie “accessoires”, vindt u allerlei toebehoren als fietspompen, fietssloten en connectors.

Vragen?
De afdeling accuservice is geopend en telefonisch bereikbaar van maandag t/m vrijdag van 9.00 uur tot 17:00 uur en op zaterdag van 10:00 uur tot 15:00 uur. (gesloten tussen 12:00 en 13:00 uur).
U kunt uiteraard altijd uw vragen mailen naar info@zuidewind-bv.nl, wij streven ernaar u altijd binnen 24 uur te antwoorden.
Of gebruik Whatsapp: 06 82 150 900. Wij appen terug op maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 17:00 uur.